« Bakåt

Webinarium - Hur kan vi förbättra framkomligheten för oskyddade trafikanter med funktionsvariation


Det finns politiska ambitioner om att antalet cyklister ska öka och väghållarnas krav på framkomlighet vid vägarbeten är ofta högt ställda. En utgångspunkt är att alla trafikantgrupper ska ta sig förbi vägarbetsområden på ett säkert sätt. 

På detta seminarium får du lyssna på Björn Billung, journalist, som tar sig fram ca 400 mil per år i Stockholmsområdet via elarmscykel. Via Björns filmer och dokumentation får vi sitta på första parkett när han passerar vägarbetsområden och inte sällan förväntas hoppa över ett dike, ducka under bommar och passera sidolutande branter, kantstenar, elkablar och vattenslangar.

Björn visar på de svårigheter som äldre, barn, synskadade, permobiler och rullstolar kan ha när de passera vägarbetsområden. Han menar att cykelfält och cykelbanor behöver bli framkomligare med jämna ytor och eventuella omledningar måste vara klara när arbetet påbörjas. 

Följ med på en vindlande färg genom Stockholmstrafiken.

Varmt välkommen!

OBS! Tillfället är kostnadsfritt! När du bokar kommer samtliga fält upp som vid bokning av utbildning. Obligatoriska fält för frukostseminariet är endast ditt namn, organisation och mejladress. Övriga fält kan du sätta en . (punkt) i så behöver du inte fylla i dem (tex personnummer, faktureringsuppgifter).   Kommande tillfälle

Tid

1 dag, 08:00 - 09:30

Pris

Per person 0 SEK exkl. moms

Region

Inga tillgängliga datum för den valda kursen